"Õnnelike Õpetajate Benefissi jaoks loodud rikkaliku menüü autorid Masterchefi kokad Ivari ja Tarmo koos lapsevanemast toidukirjaniku Kadriga lähtusid õigeusukalendri võinädala traditsioonidest. Eestis on seda püha ajalooliselt tähistanud õigeusklikud idaslaavi päritolu rahvusvähemused ja setud, eestlastele märgib lähenevat paastu algust vastlapäev.
Traditsiooniliselt on laual pannkoogid, kohupiim, või, juust, koor ja igasugu küpsetised. Kalaroad on lubatud, aga liha sel ajal ei sööda.
Saadame 17. märtsil talve ära selliste keelt alla viivate roogadega nagu plangulõhe, forelli-mousse-minipannkoogid, värvilised hapendatud köögiviljad, tatrapliinid äkisega, peedita kasukas, juustutäidisega pelmeenid. PJK kokk Rabia kostitab meid indiapäraste lillkapsapakorade ja kikerherne samosadega.
Magusavalikus on friteeritud kohupiimapontšikud, kuivatatud ploomi-, aprikoosi- ja rosinakompott kohupiimakreemiga, pannkoogitort karamelli ja ahjuõuntega, minipannkoogid vaarikamoosi ja kondentspiimaga. Toorjuustukoogi marjadega valmistab Suhkrulille asutaja, meie enda Mare Võting.
Kuidas tundub, kas tuled ka piduroogi maitsma?
"
|
||