Teekond oma koolimajani: veel mõni samm

kool2

Püha Johannese Kool on väga lähedal suure unistuse täitumisele. Viimased üheksa aastat oleme kogukonnakoolina kasvanud ning liikunud järjest lähemale päris oma koolimaja rajamiseni. Täna lahutab meid ühistele väärtustele rajatud kooli oma kodust Nõmme mändide all veel vaid mõni samm. Vajame ühte otsustavat tõuget, et pikk teekond ühelt üüripinnalt teisele jõuaks koduväravasse. Just siin võib Teie annetus olla otsustava tähendusega.

Juba seljataga või kohe täitumas on mitmed olulised tähised:

  • Tänaseks on arhitektid kooli suuniste kohaselt kavandanud sobiva hoone. 
  • Oleme sellele saanud ehitusloa.
  • Mõne päeva eest saime pangalt siduva pakkumise anda koolimaja ehitamiseks laenu 5 miljonit eurot, leping saab allkirjad lähipäevil.
  • Oleme saanud ehitajalt pakkumise ehitada koolimaja valmis 5,7 miljoni euro eest.
  • Hinda on võrreldud ja kontrollitud ning saanud kindluse, et see on väga hea pakkumine. Mai esimestel päevadel allkirjastatakse kauaoodatud leping ehitajaga, kes kooli soove ja eripära arvesse võttes on olnud tavapärasest palju paindlikum.

Selleks, et ehitama hakata, on meil tarvis projekti omakapitalina paigutada 600 000 eurot.

Koolimaja rajamisse (maa ost, projekteerimine ja tööd platsil) oleme ise panustanud juba ligi ühe miljoni euroga oma säästudest ja aastate jooksul kogunenud lahkete toetajate abist. 

Peame läbirääkimisi ka inimestega, kes võiksid selle projekti tarvis anda täiendavat laenu. Kuid kokkuvõttes rahastame meie ilusa koolimaja õppemaksude kõrval ikkagi annetustega. 

Koroonakriis on meile näidanud, kuivõrd väärtuslik on elus ja terviklik haridus, mis ühendab meele ja ihu, tunded ja mõistuse, vaimuliku ja ainelise. Selline haridus ja pedagoogiline protsess saab põhineda ainult elusatel suhetel. Suhetel laste, laste ja õpetajate, õpetajate ja õpetajate, perede ja kooli, vanemate ja laste vahel. Oleme kõik seotud.

Nüüd just on see hetk, kus annetajate panus meie kooli teekonnal on eriti oluline.

Palun andke märku, kui teil on võimalik meid kokku viia inimestega, kes võiksid kooli toetada. Kirjutage aadressil Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. või helistage 52 868 49.

Iga päev sammuke lähemale!