PJK ja Confido juurutavad ainulaadset õpetajate tervishoiulahendust

„Õpeta meid meie päevi arvestama, et me saaksime targa südame!“ (Ps 90:12)

õpetajad

Tervis on meie kõigi jaoks suure tähenduse ja mõjuga vara. Ka meie kooli jaoks on õpetajate tervis ning heaolu väga väärtuslikud. Soovides õpetajaid nende panuse eest tänada, sündiski eelmise aasta lõpus koostöös Confido Meditsiinikeskusega uus tervishoiulahendus, mis muudab enda tervise eest hoolitsemise õpetajate jaoks senisest mugavamaks ja paindlikumaks.

Confido on erameditsiiniettevõte, kus pakutakse teenuseid, mis laiendavad ja täiendavad klassikalist tavameditsiini. Asutuses töötab palju üleriigiliselt tuntud arste, kes on tegevad ka suurtes haiglates. Confido pakub laia teenuste valikut hambaravist kirurgiani, erakliinikule omaselt on ka ravijärjekorrale kuluv aeg võrreldes tavapärasega märksa lühem. Mida rohkem on erameditsiini kasutajaid, seda rohkem on ressurssi riiklikul meditsiinisüsteemil teenindada neid, kel võimalus erameditsiiniks puudub.

Õpetajad ei pea loobuma oma perearstist, patsiendile perearsti poolt määratud ravi ja teenuseid saab edaspidi korraldada ja tasuda läbi Confido. Samuti hüvitab Confido hambaravi teenuste tasumise. Terviselahenduse eest tasub kool oma eelarvest.

Meie kool on esimene, kus sellist lähenemist kasutatakse. Loodame, et see eeskuju, eriti praegusel pandeemiaajal, innustab teisigi koole sarnaseid lahendusi katsetama ning sellest saab aegmööda osa haridusmaastiku organisatsioonikultuurist. Nii võiks Püha Johannese Kooli sammust kujuneda sõnum, mis mõjutab kaudselt paljusid Eesti õpetajaid ja haridustöötajaid.