Kodune kogupereala Kivimäele - nõmmekas, vajame Su toetavat häält!

PJKHoovipilt1

Kuidas oleks võtta pere kokku ja suunduda Kivimäe männisallu, kas lihtsalt metsaõhku nautima või reipalt aega veetma? Kujuta ette - samal ajal, kui vanaema väntab männiõhurikkas välijõusaalis ratast, vallutab väikepere ronimisala või triblab koos ema-isaga looduslikul jalkaväljakul.

Nõmmele Kivimäe 25 aadressile koolimaja rajav Püha Johannese Kool plaanib ümbritsevasse parkmetsa luua kaasava eelarve abil just sellise tervet elukaart hõlmava pere- ja puhkeala, mis peab meeles ka eakaid ning vaegliikujaid. Kosutust pakub ka kõigile avatud koolikohvik – einesta majas või väliterrassil.

PJKHoovipilt2

 

Kohtumispaik kõigile

„Sel erilisel ajal oleme õppinud kõrgemalt hindama inimeste kokkusaamise võimalusi,“ rääkis Püha Johannese Kooli juht Liivika Simmul. „Kuna soovime oma kooliga pakkuda inimsuhteid vääristavat keskkonda nii majas sees kui ka väljas ning seda kõigile, siis mis saaks olla ilusam kui meie männisalu osutub tõmbekeskuseks ka kohalikele elanikele ning kaugemaltki tulijaile!“

Simmuli sõnul saab koolimaja olema kõigile avatud haridus- ja kultuurikeskus, sestap jäävad piirdeaiad ehitamata. Kool hakkab huvilisi ootama avalikele loengutele, kontsertidele, etendustele, konverentsidele, täiendkoolitusele ja huviringidesse, mis mõeldud nii lastele kui ka täiskasvanutele. Õueala annab kena võimaluse ühendada pereliikmete tegevusi majas ja väljas. Kuna tihedat autoliiklust koolimaja lähistele ei tule, saab Kivimäel toimetada sellest segamata.

PJKHoovipilt3

Säilitades tänast maastikku

Püha Johannese Kooli hoone ehitamine läheb lahti juba selle aasta alguses, eesmärgiga säilitada võimalikult palju tänast maastikku. „Kogupereväljak Kivimäele“ projekti raames on kavas metsaalust vajalikul määral puhastada ja korrastada. Metsa alla loodav kogupereala hakkab pakkuma erinevaid aktiivse ajaveetmise ja sportimise võimalusi. Näiteks on lisaks välijõusaalile kavas ehitada puukoorekatendiga ronimisala ning 60-meetrine kolmerajaline tartaankatendiga kaetud jooksurada, mille juurde kuulub ka kaugushüppekast. Mõeldud on ka jalkafännidele ja korvpallihuvilistele: projekt näeb ette loodusliku jalgpalliväljaku ja tartaankatendiga poole platsi suuruse korvpalliväljaku rajamist.

PJKHoovipilt4

Kodusolemise tunne

„Kooli senine kogemus on näidanud, kui imeliselt ühendav jõud võib olla kogukonnal, mis toob kokku väga erinevad inimesed ning pakub kogemust justnagu kodus olemisest. Sedasama loodame ka Kivimäe koguperealalt, kuhu on oodatud kõik,“ sõnas koolijuht Liivika Simmul.

Head nõmmekad, ootame teid Tallinna linna kaasava eelarve jagamisel hääletama Kivimäe kogupereväljaku poolt! Hääletada saab 18.- 31. jaanuar 2021 Tallinna linna kaasava eelarve kodulehel https://www.tallinn.ee/est/kaasaveelarve/Nomme-ideed.