Püha Johannese Koolis saab käesoleval õppeaastal süüa lõunat ja õhtuoodet ja uudisena ka hommikusööki.

Last saab sööjate nimekirjast ära võtta siit. https://pjk.pjk.ee/muudas99ki  Samal päeval kuni kella 7ni hommikul.

Nädalamenüüd saab vaadata siithttps://goo.gl/puMeDT

Koolitoidule registreerumine ja info allergeenide kohta: toit(ät)pjk.ee

Kõigil soovijatel võimalus igal hommikul kl 8.15-8.45 süüa kooli sööklas sooja (veega, piimata) putru.

Hommikueinele palume eelregistreerida lingil, võimalik lisanduda või lahkuda terve õppeaasta ulatuses. Üks söögikord maksab 1.50.
Menüü (katsetamisel, võib muutuda):
esmaspäev: riisipuder,
teisipäev: odrapuder,
kolmapäev: hirsipuder,
neljapäev: rukkihelbepuder,
reede: täisterakaerapuder.

Jätku leiba!

Toidust ja köögist meie koolis

Meie koolis sööb iga klass koos – istume ühise laua taga, jagame üksteisele ulatades toidu, palume toidule õnnistust ning laseme hea maitsta sellel, mida kokad on meile valmistanud. Kloostrites on komme, et lisaks ihulisele kosutusele jagatakse söögilauas ka vaimutoitu – kui kõik on sööma hakanud, loeb üks vendadest või õdedest ette pühakute elulugusid või teoloogilisi teoseid. Ka meil on välja kujunenud midagi sarnast. Püüdes esimesel koolisügisel sööklas vaikust hoida, mõistsime, kuis Fred Jüssil on õigus rääkides vaikusest kui hinnalisest loodusvarast. Samal ajal saime aru, et lobisevad suud ja kolksuvad nõud vajavad taltumiseks tuge. Puht juhuslikult haarasime ühel päeval kaasa muinasjuturaamatu ja lahendus oli käes. Sestsaadik on loomulik, et pärast leivale jätku soovimist avab õpetaja raamatu ja kahvlid hakkavad käima tasem, et kõrval kergem kuulata oleks. Esimestes klassides loeme muinasjutte, edasi juba sekka ilukirjandust, vahel toovad lapsed ise soovitud teose. Söögi ajal ettelugemisest on saanud traditsioon. Kui taldrikud tühjad ja raamat sulgetud, laulame üheskoos tänu ning koristame laua.

Püha Johannese kooli köök on eriline koht - hoitud ja armastusega kaetud nii kui kooli kõik teisedki ruumid. Toitu valmistatakse vaikuses, saadetuna palvetest.

Olulisel kohal on tooraine valik – eelistame puhast, eestimaist ja võimalusel mahedalt kasvatatud puu- ja köögivilju, täisteratooteid, rafineerimata toiduaineid.  Menüü koostamisel arvestame eritoiduliste lastega - diabeet, laktoosi- ja gluteenitalumatus, taimetoitlus, vastavalt arstlikule suunamisele. Iga päev saavad lapsed lisaks lõunatoidule vitamiinidest tulvil toortoidutaldriku. Peame oluliseks soola ja suhkru piiramist, samuti ei ole piim põhitoiduainena iga toidukorra kõrval. Vesi joogina on aga alati saadaval.

Lisaks kokale ja köögiabilistele on ka õpilased iga päeva toidu serveerimisel, laudade katmisel ja koristamisel abiks. 

Koolitoidu kõrval pöörame suurt tähelepanu lastele kodust kaasa pandud “linnupette” tervislikkusele. Koolikotti võib lapsele kaasa panna puu- ja juurvilju, toorbatoone, pähkleid, kuivatatud puuvilju jm tervsilikke vahepalasid. Päris oma pudel puhta veega on samuti hea kaaslane.